Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο - Planetarium On The Go         English version

instagram

2019 Planetarium Aside lowΤο Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο Planetarium Οn Τhe Go, μοναδικό στο είδος του - μια ειδική ημιμόνιμη φορητή κατασκευή σταθερού θόλου με καρέκλες για τους θεατές, ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα προσφέροντας μία μοναδική οπτικοακουστική διδακτική εμπειρία. Κυρίαρχο χαρακτηριστικό του είναι η ημισφαιρική οθόνη προβολής διαμέτρου 6 μέτρων με επιφάνεια εμβαδού 57 τετραγωνικών μέτρων! Οι εικόνες προβάλλονται σε όλη την εσωτερική επιφάνεια του θόλου ώστε να περιβάλλουν πλήρως το κοινό, δημιουργώντας ένα απίστευτα εντυπωσιακό περιβάλλον που συναρπάζει.

Μία Εκδήλωση Αστρονομίας περιλαμβάνει προβολές μέσα στο Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο και παρατήρηση με τηλεσκόπιο. Δείχνοντας τις συναρπαστικές ανακαλύψεις στην εξερεύνηση του διαστήματος, συμβάλλει στην κατανόηση του κόσμου γύρω μας, ανοίγει τους ορίζοντες των θεατών, εμπνέει και εκπαιδεύει για όσα μας περιβάλλουν, για την ίδια τη Γη και τη θέση μας στο σύμπαν.

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο έρχεται στο χώρο σας, σε ένα σχολείο, μουσείο, βιβλιοθήκη, πλατεία ή οποιοδήποτε χώρο (ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές), παρέχοντας μία υψηλής ποιότητας, επαγγελματική, συναρπαστική και διασκεδαστική υπηρεσία στο ευρύ κοινό. Mπορεί να εγκατασταθεί τόσο σε εσωτερικό όσο και σε εξωτερικό χώρο, δεν έχει πρόβλημα με τη βροχή και ο χώρος μέσα είναι κλιματιζόμενος. Η ανάπτυξή του στα σχολεία, ειδικά της επαρχίας, θα ανοίξει αυτόν τον τρόπο μάθησης για περισσότερα παιδιά, διδάσκοντας αστρονομία και συναφείς επιστήμες. 

Planetarium full Bside lowΔιαδραστικός Χαρακτήρας: Παράλληλα με τις προβολές, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες πραγματοποιείται και παρατήρηση με τηλεσκόπιο, του Ηλίου μέσω ειδικού ηλιακού φίλτρου κατά τη διάρκεια της ημέρας και του έναστρου ουρανού το βράδυ, προσφέροντας άμεση επικοινωνία με το κοινό, κάνοντας τους μαθητές/θεατές να αισθανθούν σαν να είναι μέρος της διαστημικής εξερεύνησης. Με το νέας τεχνολογίας τηλεσκόπιο eVscope που διαθέτουμε, μπορούμε να παρατηρήσουμε αντικείμενα βαθέως ουρανού, νεφελώματα, γαλαξίες, αστρικά σμήνη ακόμη και από αστικό περιβάλλον.

Χωρητικότητα Πλανητάριου: Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο διαθέτει 38 καρέκλες και μπορεί να φιλοξενήσει περί τους 45 θεατές σε κάθε προβολή, με τους πλέον των 38 θεατών να κάθονται σε μαξιλαράκια. Μπορούμε επίσης να φιλοξενήσουμε άτομα με ειδικές ανάγκες και χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων.

Με 45 θεατές ανά προβολή, κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου μπορούν να γίνουν 7 προβολές ανά 40 λεπτά από τις 8:30 μέχρι τις 13:00 και να εξυπηρετήσουμε περί τους 350 μαθητές. Αν η εκδήλωση διαρκέσει μέχρι το βράδυ μπορούμε να εξυπηρετήσουμε περί τους 700 θεατές ανά ημέρα.

Πλανηταριακές παραστάσεις: Διαθέτουμε 17 ψηφιακές παραστάσεις ημισφαιρικής οθόνης πλήρους θόλου (360ο), τις περιγραφές και τα trailer των οποίων θα βρείτε εδώ: http://planetariumotg.gr/productions.html

Στην ομάδα μας συμμετέχει ο Θεοφάνης Ματσόπουλος, συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) και του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου (ESO), βραβευμένος σκηνοθέτης και παραγωγός ταινιών θόλου. Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο λειτουργεί υπό την εποπτεία του Νικόλαου Ματσόπουλου επί 41 χρόνια αστρονόμου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Καλέστε μας για να έρθουμε στο χώρο σας!

ενημερωτικό pdf για Σχολεία

κλικ εδώ για ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ !

2018 Planetarium low2

 

 

 
2018 06 16 screenshot avgi

Εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  “Φέρνουν το Σύμπαν στην αυλή μας”

Τι είναι το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο (τι προβολές γίνονται, πώς μετακινείται, σε τι χώρους μπορεί να τοποθετηθεί, χωρητικότητα κ.λπ.) - Η ΑΥΓΗ, ένθετο ΠΡΙΣΜΑ

το πλανητάριο στη Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

 

2019 penteli Το Πλανητάριο στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
exploringthebrain 01 low Το Πλανητάριο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
2018 map planetarium Ο γύρος του κόσμου με το Planetarium on the Go!
Σε ένα χρόνο διανύσαμε πάνω από 40.000 km, δηλαδή απόσταση όση η περίμετρος της Γης, φέρνοντας την εξερεύνηση του διαστήματος σε κάθε γωνιά της Ελλάδας - δείτε τον Χάρτη
SIMA low 7762.IPS Logo Official 2017

Το σήμα σχεδίασε ο

Χρήστος  Δήμος, σκιτσογράφος-εικονογράφος

Το "Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο" είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Πλανητάριων - International Planetarium Society (IPS)

 2019 low Leptokaria 01

outside telescope 01 low2

κλικ εδώ για φωτογραφίες και videos!