Εικονικό Πλανητάριο VR 360

To Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο – Planetarium On The Go έρχεται στο σπίτι σας με την τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας (VR)!

Ταξίδι Στο Κέντρο Του Γαλαξία - VR 360

Δείτε τα αστέρια να κινούνται γύρω από την υπερμεγέθη μαύρη τρύπα στο κέντρο του Γαλαξία μας!

Τι βρίσκεται στην καρδιά του γαλαξία μας; Για είκοσι χρόνια, το τηλεσκόπιο VLT του Ευρωπαϊκού Νότιου Αστεροσκοπείου (ESO) και τα τηλεσκόπια Keck έχουν παρατηρήσει το κέντρο του Γαλαξία μας, παρατηρώντας την κίνηση περισσότερων από εκατό αστεριών και εντοπίζοντας τη θέση ενός αόρατου αντικειμένου – την μαύρη τρύπα στο κέντρο του γαλαξία μας!

Επιμέλεια Ελληνικής αφήγησης: Θεοφάνης Ματσόπουλος (https://www.matsopoulos.com/)
Μετάφραση: Μανώλης Ζούλιας

Παραγωγή: ESO / Luis Calçada
Σκηνοθεσία: L.L. Christensen

Ταξίδι Στο Σύμπαν - VR 360

Η παράσταση μας ταξιδεύει στα άστρα και τους γαλαξίες – στο Σύμπαν – όπως αυτά περιγράφονται από τη σύγχρονη επιστήμη. Το ταξίδι αυτό παρέχει στον θεατή μια ολοκληρωμένη εικόνα του αστρονομικού Σύμπαντος, με τρόπο απλό, εντυπωσιακό και αφηγηματικό.

Παραγωγή-Σκηνοθεσία: Θεοφάνης Ματσούπουλος

Σενάριο: Νικόλαος Ματσούπουλος

Το Ηλιακό Σύστημα - VR 360

Η παράσταση μας ταξιδεύει στο Ηλιακό μας σύστημα. Ο σκηνοθέτης χρησιμοποιεί πραγματικές εικόνες από τα μεγαλύτερα τηλεσκόπια του κόσμου, για να μας μεταφέρει στον Ήλιο, σε όλους του πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, μα και στους νάνους πλανήτες, φεγγάρια, αστεροειδείς και τους εντυπωσιακούς κομήτες.

Παραγωγή-Σκηνοθεσία: Θεοφάνης Ματσούπουλος

Σενάριο: Νικόλαος Ματσούπουλος

Άρης, Ο Κόκκινος Πλανήτης - VR 360

Ο Άρης είναι ένας κρύος και έρημος πλανήτης. Έχει την μισή διάμετρο της Γης και την ίδια ποσότητα ξηράς. Όπως και η Γη, ο Άρης έχει εποχές, πολικούς πάγους, ηφαίστεια, φαράγγια και καιρικές συνθήκες, αλλά η ατμόσφαιρά του είναι πολύ λεπτή για να υπάρχει νερό σε υγρή μορφή για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Παραγωγή-Σκηνοθεσία: Θεοφάνης Ματσούπουλος

Σενάριο: Νικόλαος Ματσούπουλος