Φέρνουμε τον έναστρο ουρανό σε εσάς!

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο Planetarium Οn Τhe Go, μοναδικό στο είδος του – μια ειδική ημιμόνιμη φορητή κατασκευή σταθερού θόλου με καρέκλες για τους θεατές, ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα προσφέροντας μία μοναδική οπτικοακουστική διδακτική εμπειρία. Κυρίαρχο χαρακτηριστικό του είναι η ημισφαιρική οθόνη προβολής διαμέτρου 6 μέτρων με επιφάνεια εμβαδού 57 τετραγωνικών μέτρων! Οι εικόνες προβάλλονται σε όλη την εσωτερική επιφάνεια του θόλου ώστε να περιβάλλουν πλήρως το κοινό, δημιουργώντας ένα απίστευτα εντυπωσιακό περιβάλλον που συναρπάζει.

Προβολές και Παρατήρηση με Τηλεσκόπιο!

Μία Εκδήλωση Αστρονομίας περιλαμβάνει προβολές μέσα στο Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο και στη συνέχεια έξω από τον θόλο παρατήρηση με τηλεσκόπιο.

Δείχνοντας τις συναρπαστικές ανακαλύψεις στην εξερεύνηση του διαστήματος, συμβάλλει στην κατανόηση του κόσμου γύρω μας, ανοίγει τους ορίζοντες των θεατών, εμπνέει και εκπαιδεύει για όσα μας περιβάλλουν, για την ίδια τη Γη και τη θέση μας στο σύμπαν.

Ερχόμαστε στο χώρο σας, σε ένα σχολείο, μουσείο, βιβλιοθήκη, πλατεία ή οποιοδήποτε χώρο (ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές), παρέχοντας μία υψηλής ποιότητας, επαγγελματική, συναρπαστική και διασκεδαστική υπηρεσία στο ευρύ κοινό.

Mπορεί να εγκατασταθεί τόσο σε εσωτερικό όσο και σε εξωτερικό χώρο, δεν έχει πρόβλημα με τη βροχή και ο χώρος μέσα είναι κλιματιζόμενος με θέρμανση τον χειμώνα και ψύξη το καλοκαίρι. Η ανάπτυξή του στα σχολεία, ειδικά της επαρχίας, θα ανοίξει αυτόν τον τρόπο μάθησης για περισσότερα παιδιά, διδάσκοντας αστρονομία και συναφείς επιστήμες.

Χωρητικότητα: Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο διαθέτει 36 καρέκλες και μπορεί να φιλοξενήσει περί τους 45 θεατές σε κάθε προβολή, με τους πλέον των 36 θεατών να κάθονται σε μαξιλαράκια. Μπορούμε επίσης να φιλοξενήσουμε άτομα με ειδικές ανάγκες και χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων. Προς το παρόν οι προβολές διεξάγονται με περιορισμένη πληρότητα με 36 θεατές ανά προβολή.

Πλανηταριακές παραστάσεις: Διαθέτουμε 17 ψηφιακές παραστάσεις ημισφαιρικής οθόνης πλήρους θόλου (360ο), τις περιγραφές και τα trailer των οποίων θα βρείτε εδώ: https://planetariumotg.gr/category/shows/

Στην ομάδα μας συμμετέχει ο Θεοφάνης Ματσόπουλος, συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) και του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου (ESO), βραβευμένος σκηνοθέτης και παραγωγός ταινιών θόλου. Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο λειτουργεί υπό την εποπτεία του Νικόλαου Ματσόπουλου επί 41 χρόνια αστρονόμου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σχολεία

Οι προβολές μπορεί να διεξάγονται ανά σχολικό τμήμα χωρίς ανάμειξη τάξεων. Οι μαθητές βιώνουν μια εντυπωσιακή διδακτική εμπειρία χωρίς ουσιαστικά να έρθουν σε επαφή με άλλα άτομα και χωρίς να χρειαστεί να βγουν από το σχολείο τους.

Σε ένα πρωινό μέσα στο σχολικό ωράριο από τις 8:30 μέχρι τις 13:15 μπορούν να διεξαχθούν 9 προβολές και να εξυπηρετήσουμε πάνω από 300 μαθητές.

08:30 – 1η προβολή για μαθητές
09:00 – 2η προβολή για μαθητές
09:30 – 3η προβολή για μαθητές
10:00 – 4η προβολή για μαθητές
10:30 – 5η προβολή για μαθητές
11:00 – 6η προβολή για μαθητές
11:30 – 7η προβολή για μαθητές
12:00 – 8η προβολή για μαθητές
12:30 – 9η προβολή για μαθητές

* μετά από κάθε προβολή ακολουθεί παρατήρηση με τηλεσκόπιο και συζήτηση με τους μαθητές. Οι χειριστές του πλανητάριου είναι τριπλά εμβολιασμένοι και απευθύνονται στους μαθητές μέσω μικροφώνων από απόσταση.

Σε συνεννόηση με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων η εκδήλωση θα μπορούσε να συνεχιστεί και το απόγευμα ώστε να υπάρχει η δυνατότητα παρατήρησης του έναστρου ουρανού με τηλεσκόπιο ή μπορεί να γίνει και Σάββατο ή Κυριακή.

Τιμή εισιτηρίου

  • Σχολεία € 4,00
  • Εκδηλώσεις γενική είσοδος € 5,00

Το ακριβές τίμημα για εκδηλώσεις με μικρό αριθμό μαθητών ή μακρινές αποστάσεις καθορίζεται κατόπιν συνεννόησης.

Διαθέσιμες Ημερομηνίες

Η ημερομηνία επίσκεψης κανονίζεται τηλεφωνικά και επιβεβαιώνεται με email. Για τις διαθέσιμες ημερομηνίες μπορείτε να δείτε το Ημερολόγιο του Φορητού Ψηφιακού Πλανητάριου, ελεύθερες είναι οι ημερομηνίες στις οποίες δεν αναγράφεται κάποια εκδήλωση.

Κράτηση

Η κράτηση γίνεται με την αποστολή email με την επιθυμητή ημερομηνία, αφού συνεννοηθούμε τηλεφωνικά για τη διαθεσιμότητα. Θα λάβετε από εμάς email επιβεβαίωσης.

Τηλεσκόπια 🔭 Διαδραστικός Χαρακτήρας

Παράλληλα με τις προβολές, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, πραγματοποιείται και παρατήρηση με τηλεσκόπιο, του Ηλίου μέσω ειδικών φίλτρων κατά τη διάρκεια της ημέρας και του έναστρου ουρανού το βράδυ, προσφέροντας άμεση επικοινωνία με το κοινό, κάνοντας τους μαθητές/θεατές να αισθανθούν σαν να είναι μέρος της διαστημικής εξερεύνησης. 

Με το νέας τεχνολογίας τηλεσκόπιο eVscope, έχουμε τη δυνατότητα παρατήρησης αντικειμένων βαθέως ουρανού – νεφελώματα, αστρικά σμήνη, άλλους μακρινούς γαλαξίες – ακόμη και από αστικό περιβάλλον.

Ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε!

Covid free!

Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση πραγματοποιείται σύμφωνα με τα εκάστοτε προβλεπόμενα μέτρα. Με τη χρήση αεραγωγών εισέρχεται συνεχώς φρέσκος αέρας μέσα στον θόλο με ολική ανανέωση του αέρα κάθε πέντε λεπτά. Το πλανητάριο λειτουργεί ως αμιγής χώρος Covid free, δηλαδή οι θεατές προσέρχονται με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης τελευταίου εξαμήνου. Οι ανήλικοι 4 με 17 ετών μπορεί εναλλακτικά να προσκομίζουν δήλωση self-test 24 ωρών. Χρήση μάσκας για όλους. Όλοι οι εργαζόμενοι στο πλανητάριο διαθέτουν Πιστοποιητικό Εμβολιασμού. Οι προβολές διεξάγονται με περιορισμένη πληρότητα με 36 θεατές ανά προβολή.

Κάθε χρόνο καλύπτουμε απόσταση μεγαλύτερη από την περίμετρο της Γης – πάνω από 40.000 km – φέρνοντας την εξερεύνηση του διαστήματος σε κάθε γωνιά της Ελλάδας!

Δείχνοντας τις συναρπαστικές ανακαλύψεις στην εξερεύνηση του διαστήματος, συμβάλλει στην κατανόηση του κόσμου γύρω μας, ανοίγει τους ορίζοντες των θεατών, εμπνέει και εκπαιδεύει για όσα μας περιβάλλουν για την ίδια τη Γη και τη θέση μας στο σύμπαν.

Φέρνουμε τον έναστρο ουρανό σε εσάς!