Φέρνουμε τον έναστρο ουρανό σε εσάς!

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο Planetarium on the Go, μοναδικό στο είδος του – μια ειδική ημιμόνιμη φορητή κατασκευή σταθερού θόλου με καρέκλες για τους θεατές, ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα προσφέροντας μία μοναδική οπτικοακουστική διδακτική εμπειρία. Κυρίαρχο χαρακτηριστικό του είναι η ημισφαιρική οθόνη προβολής διαμέτρου 6 μέτρων με επιφάνεια εμβαδού 57 τετραγωνικών μέτρων!

Mπορεί να εγκατασταθεί τόσο σε εσωτερικό όσο και σε εξωτερικό χώρο, δεν έχει πρόβλημα με τη βροχή και ο χώρος μέσα είναι κλιματιζόμενος με θέρμανση τον χειμώνα και ψύξη το καλοκαίρι.

Ζούμε σε μια εποχή που η ποιοτική επιστημονική εκπαίδευση είναι πιο σημαντική από ποτέ. Ζούμε παράλληλα σε μία δύσκολη εποχή. Είναι ανάγκη να ξεφύγουμε, να εξερευνήσουμε, να ανακαλύψουμε, να παρατηρήσουμε. Ότι υπάρχει γύρω μας και μας αρέσει. Ότι υπάρχει μακριά μας και μας εξάπτει την φαντασία.

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο εμπνέει και εκπαιδεύει ανθρώπους όλων των ηλικιών. Από παιδιά του Νηπιαγωγείου μέχρι την Τρίτη ηλικία.

Δείχνοντας τις συναρπαστικές ανακαλύψεις στην εξερεύνηση του διαστήματος, συμβάλλει στην κατανόηση του κόσμου γύρω μας, ανοίγει τους ορίζοντες των θεατών, εμπνέει και εκπαιδεύει για όσα μας περιβάλλουν, για την ίδια τη Γη και τη θέση μας στο σύμπαν.

Μία Εκδήλωση Αστρονομίας περιλαμβάνει προβολές μέσα στο Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο και στη συνέχεια παρατήρηση με τηλεσκόπιο 🔭, της φωτόσφαιρας του Ήλιου με ειδικά φίλτρα, παρατήρηση ηλιακών κηλίδων την ημέρα ή του έναστρου ουρανού το βράδυ. Η παρατήρηση εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.

Με το νέας τεχνολογίας τηλεσκόπιο eVscope, έχουμε τη δυνατότητα παρατήρησης αντικειμένων βαθέως ουρανού – νεφελώματα, αστρικά σμήνη, άλλους μακρινούς γαλαξίες – ακόμη και από αστικό περιβάλλον. Αποθηκεύστε φωτογραφίες κατευθείαν στο κινητό σας.

Ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε!

Οι εικόνες προβάλλονται σε όλη την εσωτερική επιφάνεια του θόλου ώστε να περιβάλλουν πλήρως το κοινό, δημιουργώντας ένα απίστευτα εντυπωσιακό περιβάλλον που συναρπάζει.

Ερχόμαστε στο χώρο σας, σε ένα σχολείο, μουσείο, βιβλιοθήκη, πλατεία (ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές), παρέχοντας μία υψηλής ποιότητας, επαγγελματική, συναρπαστική και διασκεδαστική υπηρεσία στο ευρύ κοινό.

Η ανάπτυξή του στα σχολεία, ειδικά της επαρχίας, θα ανοίξει αυτόν τον τρόπο μάθησης για περισσότερα παιδιά, διδάσκοντας αστρονομία και συναφείς επιστήμες.

Μηχανικός Αερισμός: Με τη χρήση αεραγωγών εισέρχεται συνεχώς φρέσκος αέρας μέσα στον θόλο με ολική ανανέωση του αέρα κάθε πέντε λεπτά.

Χωρητικότητα: Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο διαθέτει 36 καρέκλες και μπορεί να φιλοξενήσει περί τους 40 μαθητές σε κάθε προβολή, με τους πλέον των 36 θεατών να κάθονται σε μαξιλαράκια. Μπορούμε επίσης να φιλοξενήσουμε άτομα με ειδικές ανάγκες και χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων.

Πλανηταριακές παραστάσεις: Διαθέτουμε 21 ψηφιακές παραστάσεις ημισφαιρικής οθόνης πλήρους θόλου (360°), τις περιγραφές και τα trailer των οποίων θα βρείτε εδώ: https://planetariumotg.gr/category/shows/

Στην ομάδα μας συμμετέχει ο Θεοφάνης Ματσόπουλος, συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) και του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου (ESO), βραβευμένος σκηνοθέτης και παραγωγός ταινιών θόλου.

Το Πλανητάριο λειτουργεί υπό την εποπτεία του Νικόλαου Ματσόπουλου επί 41 χρόνια αστρονόμου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σχολεία

Οι μαθητές βιώνουν μια εντυπωσιακή διδακτική εμπειρία χωρίς να χρειαστεί να βγουν από το σχολείο τους.

Σε ένα πρωινό μέσα στο σχολικό ωράριο μπορούν να διεξαχθούν περί τις 9 προβολές και να εξυπηρετήσουμε πάνω από 300 μαθητές.

08:30 – 1η προβολή για μαθητές
09:00 – 2η προβολή για μαθητές
09:30 – 3η προβολή για μαθητές
10:00 – 4η προβολή για μαθητές
10:30 – 5η προβολή για μαθητές
11:00 – 6η προβολή για μαθητές
11:30 – 7η προβολή για μαθητές
12:00 – 8η προβολή για μαθητές
12:30 – 9η προβολή για μαθητές

  * Μετά από κάθε προβολή ακολουθεί παρατήρηση με τηλεσκόπιο και συζήτηση με τους μαθητές.

 ** Απασχολούμε ταυτόχρονα δύο ομάδες μαθητών, μία μέσα στον θόλο και μία από έξω στο τηλεσκόπιο.

Σχολεία με μικρό αριθμό μαθητών συνεργάζονται με γειτονικά σχολεία οποιασδήποτε βαθμίδας (π.χ. νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια) για να μοιραστεί το κόστος σε περισσότερους θεατές.

Κόστος

Αν ενδιαφέρεστε για μια εκδήλωση με το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο – Planetarium On The Go επικοινωνήστε μαζί μας για μία προσφορά.

Διαθέσιμες Ημερομηνίες

Η κράτηση κανονίζεται τηλεφωνικά και επιβεβαιώνεται με email

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο διαθέτει δύο ίδιους θόλους σε λειτουργία, ελέγξετε το ημερολόγιο κάθε θόλου για να βρείτε την ελεύθερη ημερομηνία που σας βολεύει για να έρθουμε στον χώρο σας:

Επικοινωνία

email:  planetariumotg@gmail.com
κιν. 📲  6972 208 032  Κώστας Σακκάς
κιν. 📲  6979 116 676  Χρήστος Σακκάς

Κάθε χρόνο καλύπτουμε απόσταση μεγαλύτερη από την περίμετρο της Γης – πάνω από 40.000 km – φέρνοντας την εξερεύνηση του διαστήματος σε κάθε γωνιά της Ελλάδας!

Φέρνουμε τον έναστρο ουρανό σε εσάς!​