Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο - Planetarium On The Go         English version

instagram

Ο πολυχώρος ΜΕΓΑΛο Ο διοργανώνει προβολές με το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο - Planetarium On The Go την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, στον πολυχώρο ΜΕΓΑΛο Ο, Γρηγορίου Ε’ 69, Χανιά -- https://www.facebook.com/events/2042107976066733/

Πρόγραμμα προβολών - τιμή εισόδου 5 ευρώ
11:00 Ο Μαγεμένος Ύφαλος
11:40 Αποχαιρετώντας το Cassini – Εξερευνώντας τον Κρόνο
12:10 Ο Μαγεμένος Ύφαλος
12:50 Επιστροφή στη Σελήνη για Πάντα
13:20 Ο Μαγεμένος Ύφαλος
14:00 Από Τη Γη Στο Σύμπαν
Διάλειμμα
16:00 Ο Μαγεμένος Ύφαλος
16:40 Από Τη Γη Στο Σύμπαν
17:20 Ο Μαγεμένος Ύφαλος
18:00 Αποχαιρετώντας το Cassini – Εξερευνώντας τον Κρόνο
18:30 Ο Μαγεμένος Ύφαλος
19:10 Από Τη Γη Στο Σύμπαν
19:50 Ακτινογραφώντας το Σύμπαν

Τις περιγραφές και τα τρέιλερ των ταινιών θόλου θα βρείτε εδώ:http://planetariumotg.gr/productions.html 

Παράλληλα με τις προβολές, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες θα πραγματοποιείται και παρατήρηση με τηλεσκόπιο, του Ηλίου μέσω ειδικού ηλιακού φίλτρου κατά τη διάρκεια της ημέρας και του έναστρου ουρανού το βράδυ.

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο, το μόνο φορητό πλανητάριο με σταθερό θόλο για υψηλής ποιότητας προβολή, προβάλει ψηφιακές παραστάσεις ημισφαιρικής οθόνης πλήρους θόλου (360◦), σε έναν συναρμολογούμενο θόλο διαμέτρου 6 μέτρων με επιφάνεια οθόνης 57 m2, προσφέροντας στους θεατές μία μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία. Δείχνοντας τις συναρπαστικές ανακαλύψεις στην εξερεύνηση του διαστήματος, συμβάλει στην κατανόηση του κόσμου γύρω μας, ανοίγει τους ορίζοντες των θεατών, εμπνέει και εκπαιδεύει για όσα μας περιβάλλουν για την ίδια τη Γη και τη θέση μας στο σύμπαν. Περισσότερα: http://planetariumotg.gr/forito.html 

megalo O poster site

Οι πλανηταριακές παραστάσεις που θα προβληθούν είναι:

1) Από τη Γη στο Σύμπαν 
Η παράσταση είναι ένα μοναδικό ταξίδι στο Σύμπαν. Μετά από μια σύντομη αναφορά στην Αστρονομία των Αρχαίων, μας ταξιδεύει στο Ηλιακό μας σύστημα, στα άστρα, τον Γαλαξία μας, στο Σύμπαν, όπως αυτά περιγράφονται από την σύγχρονη επιστήμη.

2) Ο Μαγεμένος Ύφαλος - Kaluoka 'Hina (Προτείνεται για Ηλικίες 5+)
Η ταινία μας μεταφέρει στα βάθη της θάλασσας σε έναν κοραλλιογενή ύφαλο, ένα μοναδικό κόσμο, πολύχρωμο και ξένο, γεμάτο περιπέτειες και κίνδυνους, αινίγματα και μυστήρια, παλιούς θρύλους και μύθους... ένα κόσμο που κατοικείται από πλάσματα με χιούμορ και θάρρος, αξιαγάπητα και παράξενα, γοητευτικά και επικίνδυνα.

3) Αποχαιρετώντας το Cassini - Εξερευνώντας τον Κρόνο 
Μετά από 20 χρόνια στο διάστημα, η διαστημοσυσκευή Cassini ήταν μία από τις πιο επιτυχημένες διαστημικές αποστολές στην εξερεύνηση του διαστήματος. Ακολουθήστε το συναρπαστικό ταξίδι του Cassini, μάθετε για το περιβάλλον του Κρόνου και ανακαλύψτε τους μοναδικούς του δορυφόρους.

4) Επιστροφή στη Σελήνη για Πάντα 
Η παράσταση ξεκινά με την πρώτη εποχή της διαστημικής εξερεύνησης και τις ιστορικές αποστολές “Απόλλων”. Βλέπουμε τι μας έμαθε η εποχή των σεληνιακών οχημάτων και διαστημόπλοιων για την προέλευση της Σελήνης, τη σύνθεση, τη δομή και την προσβασιμότητα των πρώτων υλών στην επιφάνειά της. Το κοινό, μέσα στο εντυπωσιακό περιβάλλον του πλανητάριου, βιώνει μία επιτυχημένη εκτόξευση, προσσελήνωση, ανάπτυξη και κίνηση ενός σεληνιακού οχήματος.

5) Ακτινογραφώντας το Σύμπαν 
Οι εικόνες που βλέπουμε με τα μάτια μας δεν αποδίδουν ολόκληρη την πραγματικότητα. Το φως περιλαμβάνει αόρατες από εμάς ακτινοβολίες οι οποίες παρατηρούνται με ειδικά επιστημονικά όργανα και τηλεσκόπια. Η παράσταση περιγράφει τις ακτινοβολίες αυτές και πραγματοποιεί μια εντυπωσιακή περιήγηση στα βίαια φαινόμενα του Σύμπαντος (άστρα νετρονίων, υπερκαινοφανείς αστέρες, μελανές οπές, ενεργοί γαλαξίες κτλ), όπως αυτά αποκαλύπτονται από τις παρατηρήσεις των τροχιακών τηλεσκοπίων ειδικά σχεδιασμένων να καταγράφουν τις ακτινοβολίες Χ και γ.