Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο Planetarium Οn Τhe Go, μοναδικό στο είδος του - μια ειδική ημιμόνιμη φορητή κατασκευή σταθερού θόλου με καρέκλες για τους θεατές, ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα προσφέροντας μία μοναδική οπτικοακουστική διδακτική εμπειρία. Κυρίαρχο χαρακτηριστικό του είναι η ημισφαιρική οθόνη προβολής διαμέτρου 6 μέτρων και με επιφάνεια εμβαδού 57 τετραγωνικών μέτρων! Οι εικόνες προβάλλονται σε όλη την εσωτερική επιφάνεια του θόλου ώστε να περιβάλλουν πλήρως το κοινό, δημιουργώντας ένα απίστευτα εντυπωσιακό περιβάλλον που συναρπάζει.
Το ΠλανητάριοΠέρα από το πλανητάριο, η ομάδα μας οργανώνει Βραδιές Παρατήρησης με Τηλεσκόπια σε όλη την Ελλάδα. Καμιά συλλογή φωτογραφιών δεν μπορεί να μεταφέρει το συναίσθημα της παρατήρησης με τηλεσκόπιο κάτω από τον σκοτεινό έναστρο ουρανό. Αν θέλετε την αυθεντική εμπειρία θα θέλατε να έρθετε μαζί μας σε μια αστροβραδιά. Να βιώσετε τη μαγεία του έναστρου ουρανού και να δείτε μόνοι σας, από το προσοφθάλμιο ενός τηλεσκοπίου τι υπάρχει εκεί έξω!
Ανακαλύψτε περισσότερα!Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο εγκαταστάθηκε στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών δύο φορές, επ’ ευκαιρίας της αποστολής Cassini στον πλανήτη Κρόνο και των 150 χρόνων του τηλεσκοπίου Newall. Στην ομάδα μας συμμετέχουν ο Θεοφάνης Ματσόπουλος συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Νότιου Αστεροσκοπείου (ESO) βραβευμένος σκηνοθέτης και παραγωγός ταινιών θόλου και ο Νικόλαος Ματσόπουλος επί 41 χρόνια αστρονόμος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Καλέστε μας για να έρθουμε στο χώρο σας!Μεγάλη τιμή για εμάς η παρουσία στο πλανητάριο του Πρέσβη Τζέφρι Ρ. Πάιατ και του Αστροναύτη Clay C. Anderson και η υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα - Athens Science Festival 2019. “Ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Ρ. Πάιατ, λαμβάνει μία VIP περιήγηση του Διαστήματος από τον συνταξιούχο Αστροναύτη Clayton C. Anderson στο Planetarium On the Go τώρα στο Athens Science Festival 2019 με τη χορηγία και υποστήριξη της U.S. EMBASSY ATHENS”
περισσότεραΚάθε χρόνο καλύπτουμε απόσταση μεγαλύτερη από την περίμετρο της Γης - πάνω από 40.000 km - φέρνοντας την εξερεύνηση του διαστήματος σε κάθε γωνιά της Ελλάδας! Δείχνοντας τις συναρπαστικές ανακαλύψεις στην εξερεύνηση του διαστήματος, συμβάλλει στην κατανόηση του κόσμου γύρω μας, ανοίγει τους ορίζοντες των θεατών, εμπνέει και εκπαιδεύει για όσα μας περιβάλλουν για την ίδια τη Γη και τη θέση μας στο σύμπαν.
δείτε τον χάρτηΣτο πλαίσιο της εκδήλωσης "Εξερευνώντας τον Εγκέφαλο" το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο - Planetarium On The Go εγκαταστάθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στον Πύργο των Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας, σε συνεργασία με την Ακαδημία Νευροεπιστημών και την Ελληνική Εταιρεία Νευροεπιστημών.
περισσότεραΗ ανάπτυξη του Ψηφιακού Φορητού Πλανηταρίου στα σχολεία, ειδικά της επαρχίας, θα ανοίξει αυτόν τον τρόπο μάθησης για περισσότερα παιδιά. Μπορεί να ταξιδέψει σε ένα σχολείο, μουσείο, βιβλιοθήκη ή οποιοδήποτε δημόσιο χώρο, ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες τοποθεσίες.
Τα πλανητάρια είναι οι τάξεις μαθήματος της αστρονομίας ανά τον κόσμο, τα θέατρα της δημόσιας επιστημονικής εκπαίδευσης. Εμπνέουν και εκπαιδεύουν ανθρώπους όλων των ηλικιών. Είναι συχνά το μέρος όπου οι νέοι άνθρωποι ενθουσιάζονται ώστε να ακολουθήσουν επιστημονική σταδιοδρομία.
Ζούμε σε μια εποχή που η ποιοτική επιστημονική εκπαίδευση είναι πιο σημαντική από ποτέ. Ένα επιστημονικά εγγράμματο κοινό είναι ένα ουσιαστικό μέρος της προόδου κάθε χώρας.
Παράλληλα με τις προβολές πραγματοποιείται και παρατήρηση με τηλεσκόπιο, του Ηλίου μέσω ειδικού ηλιακού φίλτρου κατά τη διάρκεια της ημέρας και του έναστρου ουρανού το βράδυ, προσφέροντας άμεση επικοινωνία με το κοινό.
Αστρονόμος
Ο Νικόλαος Ματσόπουλος, επί 41 χρόνια αστρονόμος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, είναι κάτοχος Πτυχίου Ναυπηγού Μηχανικού, Πτυχίου στις Φυσικές Επιστήμες (BSc), καθώς και δύο μεταπτυχιακών τίτλων στην Επικοινωνία της Επιστήμης (MSc) και την Εκπαίδευση (ΜΔΕ)
Παραγωγός ταινιών θόλου
Ο Θεοφάνης Ματσόπουλος είναι συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου (ESO) που έχει έδρα το Μόναχο και διαθέτει, στην έρημο της Atacama στην Χιλή, τα μεγαλύτερα αστρονομικά παρατηρητήρια στον κόσμο. Εξειδικεύεται στην παραγωγή ντοκιμαντέρ για ψηφιακά πλανητάρια
Διευθυντής Πλανηταρίου
Ο Κωνσταντίνος Σακκάς, Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, ασχολείται από το 1999 ενεργά με την αστρονομία διοργανώνοντας εκδηλώσεις και βραδιές παρατήρησης με τηλεσκόπια. Είναι γραμματέας και ιδρυτικό μέλος του Αστεροσκοπείο Ζαγορίου και ιδρυτικό μέλος της Ομάδας Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Ιωαννίνων
Project Manager
Ο Χρήστος Σακκάς είναι Πολιτικός Μηχανικός Πανεπιστημίου Πατρών με μεταπτυχιακό σε Διαχείριση έργων - MSC Engineering project management - από το UMIST (University of Manchester Institute of Science and Technology). Από το 2016 δημιούργησε και λειτουργεί το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο - Planetarium on the Go.