Καλέστε μας για να έρθουμε στο χώρο σας!

Επικοινωνήστε μαζί μας για μια Εκδήλωση με το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο – Planetarium On The Go ή για μια Αστροβραδιά παρατήρησης με τηλεσκόπια.

Στοιχεία Επικοινωνίας:

  • email   planetariumotg@gmail.com
  • κιν. 📲 6972-208-032  Κώστας Σακκάς
  • κιν. 📲 6979-116-676  Χρήστος Σακκάς

Διαθέσιμες Ημερομηνίες

Η κράτηση κανονίζεται τηλεφωνικά και επιβεβαιώνεται με email. 

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο διαθέτει δύο θόλους σε λειτουργία, ελέγξετε το ημερολόγιο κάθε θόλου για να βρείτε την ελεύθερη ημερομηνία που σας βολεύει για να έρθουμε στον χώρο σας:

Απαιτήσεις χώρου εκδήλωσης

Το πλανητάριο μπορεί να εγκατασταθεί τόσο σε εσωτερικό όσο και σε εξωτερικό χώρο, σε ένα επίπεδο δάπεδο ελάχιστων διαστάσεων 6,5 μέτρα x 6,5 μέτρα με καθαρό ύψος μεγαλύτερο των 4 μέτρων. Δεν έχει πρόβλημα με τη βροχή και ο χώρος μέσα είναι κλιματιζόμενος με θέρμανση το χειμώνα και ψύξη το καλοκαίρι. Μπορεί να στηθεί σε ένα γυμναστήριο, αίθουσα εκδηλώσεων, στον αύλειο χώρο ενός σχολείου, μία πλατεία, κλπ. Ο χώρος θα πρέπει να είναι προσβάσιμος με αυτοκίνητο. Θα χρειαστούμε πρόσβαση σε μια τυπική ηλεκτρική πρίζα. Χρειάζονται 2 ώρες πριν και 1 ώρα μετά την εκδήλωση για τη συναρμολόγηση/αποσυναρμολόγηση του εξοπλισμού

Μία Εκδήλωση Αστρονομίας περιλαμβάνει προβολές μέσα στο Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο και παρατήρηση με τηλεσκόπιο του Ηλίου μέσω ειδικού ηλιακού φίλτρου κατά τη διάρκεια της ημέρας ή του έναστρου ουρανού το βράδυ (η παρατήρηση εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες).

Με το νέας τεχνολογίας τηλεσκόπιο eVscope που διαθέτουμε, μπορούμε να παρατηρήσουμε αντικείμενα βαθέως ουρανού – αστρικά σμήνη, νεφελώματα, άλλους γαλαξίες – ακόμη και από αστικό περιβάλλον.

Ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε!

Δείτε μόνοι σας από το προσοφθάλμιο ενός τηλεσκοπίου τι υπάρχει εκεί έξω!

Πέρα από το Πλανητάριο οργανώνουμε βραδιές παρατήρησης μόνο με τηλεσκόπια (χωρίς τις προβολές στο πλανητάριο).

Σε μια αστροβραδιά αναπτύσσουμε ταυτόχρονα δύο τηλεσκόπια:

  • Ένα κατοδιοπτρικό τηλεσκόπιο 8” (20 cm) για παρατήρηση πλανητών, Σελήνης, και φωτεινών άστρων.
  • Το νέας τεχνολογίας τηλεσκόπιο eVscope με δυνατότητα παρατήρησης αντικειμένων βαθέως ουρανού ακόμη και από αστικό περιβάλλον.