(Διάρκεια 26 λεπτά – Για ενήλικο κοινό και για παιδιά 10+) 

Πότε ήταν η τελευταία φορά που κοιτάξατε το Φεγγάρι; Όχι απλώς το είδατε, αλλά το παρατηρήσατε πραγματικά; Για τους περισσότερους από εμάς το Φεγγάρι είναι μια φευγαλέα εικόνα, κάτι που θα προσέχαμε για λίγο χωρίς μετά να του ρίξουμε μια δεύτερη ματιά. Αλλά η σημασία της Σελήνης στη ζωή μας είναι πολύ μεγαλύτερη από την παρουσία της στον ουρανό. Μια σταθερή πηγή έμπνευσης στη συλλογική μας φαντασία.

Ελάτε να δούμε πως η παρουσία της Σελήνης ώθησε την ανθρώπινη δημιουργικότητα, τη μάθηση και την σπίθα για εξερεύνηση από την πρώτη στιγμή που κοιτάξαμε τον ουρανό.

Κάθε ανακάλυψη έφερε νέες ευκαιρίες και στόχους, μέχρι που οδηγούμενοι από τα όνειρά μας, αφήσαμε τη Γη και πήγαμε εκεί στα εκπληκτικά ταξίδια που κορυφώθηκαν με τους αστροναύτες να περπατούν στη Σελήνη.

Οι άνθρωποι έχουν φανταστεί τη Σελήνη σαν έναν λαμπερό δίσκο στον ουρανό, έναν προορισμό στο διάστημα και έναν κόσμο που μοιράζεται την καταγωγή του με τη Γη.

Η εικόνα που έχουμε για τη Σελήνη, που διαμορφώθηκε από τους ποιητές και τους καλλιτέχνες του παρελθόντος, συνεχίζει να αλλάζει και να εξελίσσεται από τους στοχαστές και τους οραματιστές του σήμερα.

Οι πρώτοι ονειροπόλοι αναζητούσαν έναν κόσμο στο Σελήνη.

Οι αστροναύτες των αποστολών Απόλλων επισκέφτηκαν αυτόν τον κόσμο στη Σελήνη.

Τώρα εναπόκειται στους οραματιστές και τους εξερευνητές του αύριο να φανταστούν πώς θα χτίσουμε τον δικό μας κόσμο στη Σελήνη.

Produced: Adler Planetarium

Διατίθεται σε 2 γλώσσες: Ελληνικά, English