(Διάρκεια 26 λεπτά – Για ενήλικο κοινό και για παιδιά 12+)

Ταξιδέψτε πάνω σε ένα φωτόνιο, από τα πέρατα του γαλαξία στο μάτι και το μυαλό σας και βιώστε το πως βλέπουμε. Η ταινία θόλου “ΟΡΑΣΗ!” ακολουθεί τη δημιουργία και το ταξίδι ενός φωτονίου, από τον πυρήνα ενός άστρου του γαλαξία μέχρι το μάτι ενός παρατηρητή. Ο θεατής ακολουθεί το φωτόνιο μέσα στο μάτι ενός νεαρού κοριτσιού, μαθαίνοντας τις δομές του ματιού και τη λειτουργία τους, πριν ταξιδέψει μέσω του οπτικού νεύρου στον εγκέφαλο.

Ο σκηνοθέτης χρησιμοποιεί ειδικά 3D animations και βίντεο για να διδάξει πως λειτουργεί η ανθρώπινη όραση. Εικόνες από όλο τον κόσμο, την ανθρωπότητα, τοπία και ουρανοί, άγρια ζωή και διάστημα, φτιάχνουν την ιστορία του ταξιδιού των φωτονίων προς τα μάτια μας και τη μετατροπή τους στη συνέχεια σε ηλεκτροχημικό σήμα, που ταξιδεύει στα νευρικά μονοπάτια του εγκεφάλου, προς τα διάφορα κέντρα τα οποία δημιουργούν την εικόνα που βλέπει ο εγκέφαλος μας.

Την “ΟΡΑΣΗ!” σκηνοθετεί ο Robin Sip και γράφτηκε από τον βραβευμένο με Emmy συγγραφέα Kris Koenig. Η ταινία είναι μια παραγωγή της Carl-Zeiss και προβλήθηκε για πρώτη φορά στο πλανητάριο Hayden στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης.

Στην Ελλάδα το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο – Planetarium on the Go είναι το πρώτο πλανητάριο που την παρουσιάζει με σκοπό να ενημερώσει τους Έλληνες θεατές και σε ιατρικά θέματα.

Διατίθεται σε 5 γλώσσες: Ελληνικά, English, Italian, German, Russian