(Διάκρεια 12 λεπτά – Για ενήλικο κοινό και για παιδιά 8+)

Ένα ταξίδι μέσα στον ανθρώπινο εγκέφαλο!

Το NEURODOME φέρνει τις ανακαλύψεις αιχμής της νευροεπιστήμης στο εντυπωσιακό περιβάλλον του Planetarium on the Go. Στην παράσταση ο θεατής κάνει ένα ταξίδι στα όρια της ανθρώπινης εξερεύνησης, από τα απώτατα όρια του γνωστού σύμπαντος, προς τα μέσα, προς το πολύ μικρό, τους νευρώνες του εγκεφάλου.

Η τεχνολογία αλλάζει τον τρόπο που οι επιστήμονες βλέπουν τον εγκέφαλο. Σε μικροσκοπικό επίπεδο οι ερευνητές μπορούν να δουν την ηλεκτρική δραστηριότητα σε μεμονωμένους νευρώνες και να αναλύσουν τα μοτίβα των νευρικών συνδέσεων που τελικά υποστηρίζουν τη συνείδηση, τα συναισθήματα και τη σύνθετη σκέψη.

Αλλά το κοινό σπάνια μπορεί να δει κάτι από αυτά!
Στο NEURODOME φέρνουμε αυτή τη νέα γνώση στο ευρύ κοινό σε μία ταινία θόλου όπου όλες οι απεικονίσεις χρησιμοποιούν πραγματικά δεδομένα από ερευνητές. Πολύπλοκες τρισδιάστατες βιολογικές δομές είναι δύσκολο να γίνουν κατανοητές με δισδιάστατες εικόνες σε βιβλία. Έτσι χρησιμοποιούμε το εντυπωσιακό περιβάλλον του Πλανητάριου για να αντιληφθούμε μέρη και πολύπλοκα αντικείμενα, εισχωρώντας μέσα στις ίδιες τις τρισδιάστατες απεικονίσεις, κάνοντας ένα ταξίδι μέσα στον ίδιο τον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Στην Ελλάδα το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο – Planetarium on the Go είναι το πρώτο πλανητάριο που την παρουσιάζει με σκοπό να ενημερώσει τους Έλληνες θεατές και σε ιατρικά θέματα.

Διατίθεται σε 2 γλώσσες: Ελληνικά, English