You are currently viewing Ένα πλανητάριο στη Μονάδα Προστασίας Παιδιού

Ένα πλανητάριο στη Μονάδα Προστασίας Παιδιού

Ένα από τα πιο «βουβά» κτίρια της πόλης, η Μονάδα Προστασίας Παιδιού στο λόφο Τσιλίκη, αποκτάει σήμερα και αύριο διαφορετική «πνοή». Οι Κώστας και Χρήστος Σακκάς και ο Φάνης Ματσόπουλος, η βασική «τριάδα» δηλαδή του φορητού πλανηταρίου, έστησαν την εγκατάσταση σε μια αίθουσα του μεγάλου κτιρίου, ανταποκρινόμενοι αφιλοκερδώς στην πρόσκληση των δομών πρόνοιας και της προέδρου Κατερίνας Μιτοπούλου. Οι προβολές στο ψηφιακό, φορητό πλανητάριο θα γίνουν για τους περιθαλπόμενους του ιδρύματος «Νεομάρτυρας Γεώργιος» και για τα παιδιά που φιλοξενούνται στις Μονάδες Προστασίας Παιδιού Ηπείρου.

«Είναι μια ακόμα απόδειξη ότι η εξωστρέφεια την οποία επιδιώκουμε γίνεται αποδεκτή από την κοινωνία και βρίσκουμε υποστηρικτές στο έργο μας.Οι προνοιακές δομές της χώρας μέσω της συνέργειας με το σύνολο της κοινωνίας μας θα ανταποκριθούνε στις σημερινές ανάγκες και θα αφήσουν στο παρελθόν την ιδρυματική λογική που επικρατούσε δεκαετίες στο χώρο αυτό» είπε μεταξύ άλλων η κα Μιτοπούλου στη σχετική συνέντευξη Τύπου, ενώ ο κ. Κώστας Σακκάς περιέγραψε το τι είναι περίπου το φορητό πλανητάριο, αλλά και τι προβάλλει, με ιδιαίτερη αναφορά στον κ. Ματσόπουλο και το ντοκιμαντέρ του, καθώς και στο Ευρωπαϊκό Νότιο Αστεροσκοπείο.

 

Προσεχώς… διαφορετικά και ευχαριστίες

Ο τεράστιος περίβολος του κτιρίου που θυμίζει έντονα κάποιο σκηνικό από ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου, έχει αλλάξει ριζικά το τελευταίο διάστημα. Στα μελλοντικά σχέδια συγκαταλέγεται η διαμόρφωση του χώρου, ώστε να παραδοθεί στο κοινό με «ήπιες» εκδηλώσεις. Στο μεταξύ, η κα Μιτοπούλου ευχαρίστησε ιδιαίτερα τα σούπερ μάρκετ «Παπαδόπουλος» για την άμεση ανταπόκριση και προσφορά τους στη Μονάδα Προστασίας Παιδιού, αλλά και στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στην Κόνιτσα. Επίσης, ευχαρίστησε θερμά το σωματείο εργαζόμενων στην Τράπεζα Ηπείρου, γιατί συγκέντρωσε χρήματα για ανάγκη του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στην Κόνιτσα.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.