Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο - Planetarium On The Go English version 

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο στην Κόνιτσα (κεντρική πλατεία) το Σαββατοκύριακο 29 & 30 Οκτωβρίου 2016

Σάββατο 12:00 – 15:30 & 17:30-22:00
Κυριακή 11:00 – 15:30

Θα προβάλει την ψηφιακή παράσταση θόλου – ντοκιμαντέρ “Από την Γη στο Σύμπαν”, παραγωγή: Ευρωπαϊκό Νότιο Αστεροσκοπείο (ESO) / Θεοφάνης Ματσόπουλος. Οι προβολές θα γίνονται ανά 40 λεπτά.

εισιτήριο 6 ευρώ
μειωμένο 4 ευρώ (παιδιά, μαθητές, φοιτητές, στρατιώτες, πολύτεκνοι, άτομα άνω των 65 ετών)
Δωρεάν εισιτήριο για κάθε ΑμεΑ και ένα συνοδό
Δωρεάν εισιτήριο για τον κάτοχο επαγγελματικής κάρτας ΜΜΕ

Η παράσταση είναι ένα μοναδικό ταξίδι στο Σύμπαν. Μετά από μια σύντομη αναφορά στην Αστρονομία των Αρχαίων, μας ταξιδεύει στο Ηλιακό μας σύστημα, στα άστρα, τον Γαλαξία μας, στο Σύμπαν, όπως αυτά περιγράφονται από την σύγχρονη επιστήμη. Ο σκηνοθέτης χρησιμοποιεί κυρίως πραγματικές εικόνες, από τα μεγαλύτερα τηλεσκόπια του κόσμου. Το ταξίδι αυτό παρέχει στον θεατή μια ολοκληρωμένη εικόνα του αστρονομικού Σύμπαντος, με τρόπο απλό, εντυπωσιακό και αφηγηματικό. Δεν είναι τυχαίο που συμμετείχε σε πάνω από είκοσι φεστιβάλ ταινιών θόλου, προβάλλεται σε περισσότερα από 700 πλανητάρια σε ολόκληρο τον κόσμο και έχει μεταφραστεί σε 16 γλώσσες. 

Μπορείτε να δείτε το trailer στον ακόλουθο σύνδεσμο
http://planetariumotg.gr/productions/2-productions-1.html

UPDATE 01.11.2016

IMG 9914 cens low

Ο καιρός ήταν καλός, τα πρωινά παρατηρήσαμε τον Ήλιο με κατάλληλο προστατευτικό ηλιακό φίλτρο και το βράδυ του Σαββάτου αρχικά είδαμε με το τηλεσκόπιο τους πλανήτες Αφροδίτη, Κρόνο και Άρη και στη συνέχεια και πιο σκοτεινά αντικείμενα, το διπλό σμήνος αστεριών στον Περσέα, τον γειτονικό γαλαξία της Ανδρομέδας, το ανοικτό σμήνος ΕΤ ο εξωγήινος και τις Πλειάδες.

NGC457 

konitsa 01 

konitsa 03