Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο - Planetarium On The Go English version 

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Βόλος - Πολυχώρος Τσαλαπάτα - Ergon Showground
Από Πέμπτη 11 Οκτώβριος 2018
Έως Παρασκευή 12 Οκτώβριος 2018
Επισκέψεις : 1293

Απογευματινό Πρόγραμμα Προβολών για το κοινό - τιμή εισόδου €5,00

   18:00 - Ο Μαγεμένος Ύφαλος
   18:40 - Από Τη Γη Στο Σύμπαν
   19:20 - Ο Μαγεμένος Ύφαλος
   20:00 - Κατακτώντας τους Άλλους Πλανήτες 
   20:30 - Ο Ήλιος - Το Ζωντανό μας Άστρο
   21:00 - Το Φάντασμα του Σύμπαντος: Η Αναζήτηση της Σκοτεινής Ύλης
   21:30 - Από Τη Γη Στο Σύμπαν

https://www.facebook.com/events/1848756175200855/

Αναλυτικές περιγραφές και τρέιλερ των διαθέσιμων παραγωγών μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο http://www.planetariumotg.gr/productions.html 

Από Τη Γη Στο Σύμπαν (Για ενήλικο κοινό και για παιδιά 8+)
Η παράσταση είναι ένα μοναδικό ταξίδι στο Σύμπαν. Μετά από μια σύντομη αναφορά στην Αστρονομία των Αρχαίων, μας ταξιδεύει στο Ηλιακό μας σύστημα, στα άστρα, τον Γαλαξία μας, στο Σύμπαν, όπως αυτά περιγράφονται από την σύγχρονη επιστήμη.

☀Ο Ήλιος - Το Ζωντανό μας Άστρο (Για ενήλικο κοινό και για παιδιά 8+)
Ανακαλύψτε τα μυστικά του άστρου μας σε αυτή την πλανηταριακή παράσταση και απολαύστε εικόνες - όπως δεν τις έχετε δει ποτέ - από τη βίαιη επιφάνεια του Ήλιου στο επιβλητικό περιβάλλον του πλανητάριου.

Κατακτώντας τους Άλλους Πλανήτες (Για ενήλικο κοινό και για παιδιά 6+)
Η πλανηταριακή παράσταση “Κατακτώντας τους Άλλους Πλανήτες” περιγράφει με απλό και κατανοητό τρόπο, με εκπληκτικά οπτικά και πραγματικές λήψεις βίντεο, τους άλλους πλανήτες και τις ανθρώπινες προσπάθειες για την εξερεύνηση και κατάκτηση των πλησιέστερων στη Γη ουράνιων σωμάτων όπως η Σελήνη και ο πλανήτης Άρης. 

Ο Μαγεμένος Ύφαλος (Ηλικίες 5+)
Η ταινία μας μεταφέρει στα βάθη της θάλασσας σε έναν κοραλλιογενή ύφαλο, ένα μοναδικό κόσμο, πολύχρωμο και ξένο, γεμάτο περιπέτειες και κίνδυνους, αινίγματα και μυστήρια, παλιούς θρύλους και μύθους, έναν κόσμο που κατοικείται από πλάσματα με χιούμορ και θάρρος, αξιαγάπητα και παράξενα, γοητευτικά και επικίνδυνα.

Το Φάντασμα του Σύμπαντος: Η Αναζήτηση της σκοτεινής ύλης (για ενήλικο κοινό και για παιδιά 12+)
Η ταινία αποκαλύπτει τους πρώτους υπαινιγμούς της ύπαρξης της σκοτεινής ύλης και ταξιδεύει τον θεατή μέχρι τον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων στο CERN, δείχνοντας πώς οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο συνεργάζονται για να ερευνήσουν τα συστατικά της σκοτεινής ύλης.

--
Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο - Planetarium On The Go - μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα, μια ειδική ημιμόνιμη φορητή κατασκευή σταθερού θόλου με καρέκλες για τους θεατές - ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα προσφέροντας στους θεατές μία μοναδική οπτικοακουστική διδακτική εμπειρία. Κυρίαρχο χαρακτηριστικό του είναι η ημισφαιρική οθόνη προβολής διαμέτρου 6 μέτρων και με επιφάνεια εμβαδού 57 τετραγωνικών μέτρων! Δείχνοντας τις συναρπαστικές ανακαλύψεις στην εξερεύνηση του διαστήματος, συμβάλει στην κατανόηση του κόσμου γύρω μας, ανοίγει τους ορίζοντες των θεατών, εμπνέει και εκπαιδεύει για όσα μας περιβάλλουν για την ίδια τη Γη και τη θέση μας στο σύμπαν.
http://planetariumotg.gr/