Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο - Planetarium On The Go English version 

2018 Planetarium low2
Απαιτήσεις χώρου εκδήλωσης

Απαιτείται η χρήση ενός κατά προτίμηση εσωτερικού χώρου, όπως ένα γυμναστήριο ή αίθουσα εκδηλώσεων, με ένα επίπεδο δάπεδο ελάχιστων διαστάσεων 6,5 μέτρα x 6,5 μέτρα και καθαρό ύψος μεγαλύτερο των 4 μέτρων. Αν δεν έχετε αίθουσα αρκετά μεγάλη, το πλανητάριο μπορεί να στηθεί και σε εξωτερικό χώρο, όπως ο αύλειος χώρο ενός σχολείου ή μία πλατεία.. Θα χρειαστούμε επίσης πρόσβαση σε μια τυπική ηλεκτρική πρίζα. Χρειάζονται 21/2 ώρες πριν και 11/2 ώρα μετά την εκδήλωση για τη συναρμολόγηση / αποσυναρμολόγηση του εξοπλισμού.

Παράλληλα με τις προβολές πραγματοποιείται και παρατήρηση με τηλεσκόπιο, του Ηλίου μέσω ειδικού ηλιακού φίλτρου κατά τη διάρκεια της ημέρας ή του έναστρου ουρανού το βράδυ, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.

Χωρητικότητα Πλανητάριου

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο, μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα - μια ειδική ημιμόνιμη φορητή κατασκευή σταθερού θόλου, διαθέτει 38 καρέκλες και μπορεί να φιλοξενήσει περί τους 45 θεατές σε κάθε προβολή, με τους πλέον των 38 θεατών να κάθονται σε μαξιλαράκια. Μπορούμε επίσης να φιλοξενήσουμε άτομα με ειδικές ανάγκες και χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων.

Με 45 θεατές ανά προβολή, κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου μπορούν να γίνουν 7 προβολές (ανά 40 λεπτά) από τις 8:30 μέχρι τις 13:00 και να εξυπηρετήσουμε πάνω από 300 μαθητές. Αν η εκδήλωση διαρκέσει μέχρι το βράδυ μπορούμε να εξυπηρετήσουμε περί τους 700 θεατές ανά ημέρα.

Τιμή εισιτηρίου

Σχολεία   € 4,00

Εκδηλώσεις γενική είσοδος 

  € 5,00

Το ακριβές τίμημα για εκδηλώσεις με μικρό αριθμό μαθητών ή μακρινές αποστάσεις καθορίζεται κατόπιν συνεννόησης.

Διαθέσιμες Ημερομηνίες

Για τις διαθέσιμες ημερομηνίες μπορείτε να δείτε το Ημερολόγιο του Φορητού Ψηφιακού Πλανητάριου, ελεύθερες είναι οι ημερομηνίες στις οποίες δεν αναγράφεται κάποια εκδήλωση. Η ημερομηνία επίσκεψης κανονίζεται τηλεφωνικά και επιβεβαιώνεται με email. 

Ενημερωτικό pdf

Εδώ μπορείτε να δείτε και να τυπώσετε ένα ενημερωτικό pdf για σχολεία

Κράτηση

Για να έρθουμε στον χώρο μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μας στα